Leijonat Inside

 

6 –osainen dokumenttiohjelmasarja, jossa seurataan lähietäisyydeltä Leijonien matkaa kohti World Cup –turnausta aikavälillä tammikuu-syyskuu 2016. Ohjelmasarja näyttää miten Suomen Jääkiekkoliitto ja sen lippulaivabrändi Leijonat toimii. Mitä kaikkea se vaatii, että Leijo nien supertähdet  voivat keskittyä pelaamiseen kiekon pudotessa jäähän Torontossa syyskuussa 2016 pelattavassa World Cup turnauksen avausottelussa?

Leijonat Inside seuraa miten yksittäiset pelaajat, huoltajat, valmennusjohto ja Jääkiekkoliitto valmistautuvat World Cup 2016 turnaukseen. Ohjelma on kuvaus yksilöistä, tiimihengestä, ammattilaisurheilun kiehtovasta maailmasta, jota suuri yleisö ennen tätä ohjelmasarjaa ei ole aikaisemmin päässyt todentamaan. Leijonat Inside kertoo ja näyttää meille kaiken sen, mitä penkkiurheileva Suomi on arvuutellut niin kauan kuin jääkiekkoa on ammattimaisesti pelattu ja johdettu.

Leijonat Inside näyttää ensimmäistä kertaa mitä kaikkea maajoukkueen eteen todella tehdään joukkueen valmistautuessa arvoturnaukseen.
Ohjelmasarjassa seurataan lähietäisyydeltä joukkueen muodostumisen eri vaiheita, pelaajien arkea, harjoittelua ja leiritystä. Kamerat ovat paikalla myös Leijonien kenraaliharjoituksessa otteluissa Ruotsia ja USA:ta vastaan ennen World Cup -turnauksen alkua.

- On korkea aika raottaa verhoa ja päästää kamerat paikalle todentamaan sitä arkea missä pelaajat ja valmennus elävät. Tätä kautta varmasti aukeaa se todellisuus miten monen eri henkilön panos vaikuttaa jääkiekkojoukkueen menestymiseen ja mistä aineksista joukkueen yhteinen tarina rakentuu, Suomen World Cup -joukkueen GM Jere Lehtinen toteaa Viasatin tiedotteessa.

- Olemme innoissamme siitä että pääsemme tarjoamaan katsojille mahdollisuuden, paitsi seurata huipputasokkaan World Cup -turnauksen alusta loppuun, myös päästä kurkistamaan maamme kirkkaimpien kiekkotähtien arkeen. Haluamme antaa katsojillemme parhaat mahdolliset työkalut jääkiekon nautinnolliseen seuraamiseen ja tämä on tärkeä osa työkalupakkiamme, pohtii Viasatin jääkiekkotuottaja Iiro Harjula. 

 ENSIESITYS VIASAT/VIAPLAY ja YLE TV2 ELO-SYYSKUU 2016