Inside Makwan Amirkhani season 1 & 2

Inside Makwan Amirkhani seasons 1

Ainutlaatuinen dokumenttisarja yhdestä Suomen tämän hetken puhutuimmasta urheilijasta näkee päivänvalon ensi viikolla. Ohjelmasarjassa seurataan lähietäisyydeltä höyhensarjassa ottelevan Amirkhanin monipuolista harjoittelua, eristäytynyttä arkea ja ajatusmaailmaa niin Dublinissa, Lahdessa kuin Turussa, aina Lontoon otteluhuipennukseen asti.  Kolmiosainen ”Inside Makwan Amirkhani” on ensimmäinen kotimainen Viaplay Original -sarja. Ensimmäinen osa on katsottavissa Viaplayssa tiistaina 14.3.

Viaplayn uusi kolmiosainen dokumenttisarja Inside Makwan Amirkhani vie katsojat seuraamaan vapaaottelijan elämää ja UFC –tähden valmistautumista Lontoossa 18.3. käytävään seuraavaan otteluun britti Arnold Allenia vastaan. Viaplay seuraa tiiviisti kolme voittoa UFC:ssä ottaneen Amirkhanin arkea sekä harjoitusleirillä Irlannissa, että kotona Suomessa, aina Lontooseen asti. Nykyään Turussa asuva Amirkhani on hakenut sparrausapua ja valmennustietoutta maineikkaalta Straigh Blast Gymiltä, joka on muun muassa UFC:n supertähden Conor McGregorin kotisali.

”Ei se ottelu vaan se matka. Itse ottelu on niin pieni osuus loppujen lopuksi siihen nähden mitä se matka sisältää. Paljon iloa, surua, yksinäisyyttä, naurua, huumoria. Jos katsot dokumentin, sun on pakko katsoa myös matsi!”, tiivistää Amirkhani dokumentin sisällön.

Inside Makwan Amirkhani seasons 2

Hieman yli vuosi sitten ensi-iltansa nähnyt dokumenttisarja yhdestä Suomen tämän hetken puhutuimmasta urheilijasta Makwan Amirkhanista saa jatkoa kahden uuden jakson voimin. Uusin kotimainen Viaplay Original -sarja vie katsojat seuraamaan vapaaottelijan elämää ja UFC –tähden valmistautumista toukokuun lopussa nähtävään otteluun, jossa höyhensarjassa otteleva Amirkhani kohtaa amerikkalaisottelija Jason Knightin. Dokumenttisarjan ensimmäinen jakso on katsottavissa Viaplayssa ma 21.5.

Ohjelmasarjan toisella kaudella palataan ensin Amirkhanin edellisen ottelun tunnelmiin Lontooseen. Katsojille näytetään mitä tapahtuu UFC-ottelun kulisseissa juuri ennen ottelua ja miten Makwan viimeisteli itsensä otteluun Arnold Allenia vastaan. Nähdään myös dramaattisen hajaäänin tappioon päättyneen ottelun jälkeiset tunnelmat ja kotiinpaluu, sekä harjoittelun aloittaminen seuraavaan otteluun.

Ohjelmasarjassa avataan katsojille miten Amirkhanin harjoittelu ja ajatukset ovat muuttuneet tunnetun UFC-valmentaja John Kavanaghin opastuksessa. Ohjelmasarjassa kuullaan laajasti Kavanaghin sekä harjoituskaverien näkemyksiä vapaaottelusta ja Makwanista urheilijana. Samalla katsojat pääsevät tutustumaan Makwanin arkeen ja harjoitteluun Suomessa ennen pitkää harjoitusleiriä Dublinista. Dokumentti pureutuu myös siihen miten vapaaottelijan elämä Dublinissa on muuttunut edellisestä kerrasta ja kuinka yksinäisestä palapelien kasaajasta kuoriutuu täysin uudenlainen taistelija.

”Urheiludokumentit kuten Hard Knocks (NFL) ja Road to Winter Classics (NHL) ovat olleet todella suosittuja Viaplayn käyttäjien keskuudessa. Erityisen tyytyväisiä olemme olleet siihen miten hyvin omat kotimaiset tasokkaat urheiludokumenttimme kuten Jokerit Inside, Leijonat Inside ja Inside Makwan Amirkhani ovat tavoittaneet katsojat. Suomalaiset ovat urheilukansaa ja laadukkaille dokumenteille, joissa päästään kurkistamaan kulissien taakse urheilijoiden arkeen ja valmistautumiseen on selkeästi kysyntää. Tähän kysyntään tulemme vastaamaan jatkossakin," lupaa Viasat Urheilun vastaava tuottaja Ville Klinga.